Скаути от Италия се очакват в Австрия, за да наблюдават Кирил Десподов. Това съобщава „Кронен цайтунг". В 2 мача на Щурм (Грац) в рамките на 4 дни футболист номер 1 на България за миналата година отбеляза 4 попадения. Според „Кронен цайтунг” това е активирало интереса към 22-годишния нападател на Ботуша.

Десподов играе в Щурм като преотстъпен от Каляри. В договора няма клауза за откупуване, от която да се възползват австрийците. Каляри плати близо 4 млн. евро на ЦСКА за българина в началото на годината.

„Рано е да се спекулира за бъдещи сценарии. Радвам се, че Кирил се чувства добре при нас", казва спортният директор на Щурм Гюнтер Крайсъл, цитиран от "24 часа".  Десподов наскоро каза, че би останал още 1 г. под наем в Щурм.

Тимът на българина обаче загуби тежко с 0:4 като домакин на Волфсбергер в последния си двубой, а Десподов получи жълт картон и беше заменен в 63-ата минута при 0:3. И все пак нападателят се радва на отлични показатели за новия си тим до момента - 4 гола и 4 асистенции в 8 мача във всички турнири.