Българският полузащитник Георги Костадинов и неговият Арсенал се наложиха с 1:0 над ЦСКА (Москва) като гости в среща от 18-ия кръг на руското първенство.

С този успех артилеристите събраха 22 точки и се придвижиха на 7-о място в класирането, изпреварвайки Уфа и Спартак (Москва) с по-добри допълнителни показатели. Армейците от Москва, които отпаднаха през седмицата от Лудогорец в турнира Лига Европа, са на 4-о място с 33.

Костадинов игра пълни 90 минути и получи една от високите оценки в тима си- 6,5. Единственото попадение за Арсенал вкара Даниил Лисовой в 52-ата минута, който се стрелна в отбраната на домакините и в близкия ъгъл наказа вратаря Акинфеев.

Преди почивката армейците имаха тотално надмощие и ударите бяха в тяхна полза 12:1. Гостите от Тула преди почивката залагаха предимно на защита, но през второто полувреме нещата се обърнаха наопаки. В средата на втората част играчите на Арсенал бяха отправили 6 удара срещу само 1 на ЦСКА.

В другата среща от днес ФК Краснодар завърши 0:0 у дома с Тамбов и с 34 точки си поделя 2-ата позиция с Локомотив (Москва). Начело е Зенит с 42.