Славия е на прага на рекордна за своята история сделка. Вчера халфът на „белите“ Филип Кръстев премина медицински прегледи в Манчестър Сити и се очаква съвсем скоро трансферът му на „Етихад“ да бъде официално обявен.

По информация на „Меридиан Мач“ най-старият столичен клуб може да прибере цели 3 млн. паунда за правата на 18-годишния халф заради различни бонуси. „Вече стана ясно, че Филип се е представил чудесно на тестовете. Всичко е преминало успешно. Сега той ще се върне в България, а в началото на другата седмица би трябвало да финализираме сделката. Манчестър Сити го харесва много“, коментира президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов.

Очакванията са, че Кръстев ще започне следващия сезон в белгийския Помел, сателит на Манчестър Сити. Има обаче вероятност той да остане в Славия до края на 2020 година, след което през януари 2021 година ще се реши неговото бъдеще - дали ще замине директно за Англия, дали ще отиде под наем в друг европейски клуб, или да остане в „Овча купел“ до края на сезона. Иначе Венци Стефанов заяви, че все още не е ясно къде точно ще се финализират преговорите - в България или в Англия, но вероятно представителите на английския клуб ще дойдат в София другата седмица.