Футболист номер 1 на България за 2019-а година Кирил Десподов е твърдо решен да се докаже в италианската Серия "А". Това сподели самият той в интервю за bTV по време на ваканцията си в България.

В средата на август националът ни се завръща в „Каляри“. След сезон, изпълнен с върхове и спадове в австрийския „Щурм“ (Грац) Десподов е реалист за представянето си.

"Наистина финалът не беше добър. 10 мача, 9 загуби, това за един футболист е много тежко", каза 23-годишният национал.

Той сподели, че мечтае да прославя България в най-силните първенства в Европа и да играе на европейско първенство с националния отбор.

Десподов разкри още, че в Италия е разбрал какво означа здрава тренировка. „Първите два месеца след пристигането ми направо бях в шок. Толкова много не бях тренирал. Имах мускулна треска“, сподели футболистът. В Австрия пък разбрал какво е спокойствието. Животът в чужбина го научил да се отнася по-професионално към всичко. „Преди, в България, гледах по-отгоре на нещата. Сега съм фокусиран и гледам и най-малките неща да са изпипани“.

Десподов призна, че обича да почива в България и е предпочел родното черноморие не само заради ситуацията с коронавируса. „Искам един ден, като свърша с футбола, да се прибера да живея в България“, призна националът.