Българският специалист Ивайло Петев е много близо до селекционерския пост на Босна и Херцеговина, съобщи „Радио Сараево“. След като на 22 декември местният Изпълком не избра селекционер, това би трябвало да се случи днес. Вариантите бяха сведени до двама – Петев и легендата на босненския футбол Сергей Барбарез.

Бившият футболист на "Хамбургер" обаче отпада, защото не отговаря на доста от критериите, които техническия комитет е издал. Според „Радио Сараево“ въпросните критерии обаче са измислени само с една цел – да бъде елиминиран Барбарез, фаворит на местните фенове, за да бъде фаворизиран Петев, зад когото стои и бъдещият шеф на федерацията Вик Зелкович. Последният е подкрепен от бившия собственик на "Динамо" Загреб Здравко Мамич.

Петев вече около месец е в Босна и Херцеговина, пише "Монитор". Освен Сараево, той е посетил още Баня Лука, Меджугорие и Яхорина. Родният специалист е потърсил и разговор с голямата звезда на местния футбол Един Джеко. Целта на бившия треньор на "Лудогорец" е била да убеди голмайстора на "Рома", че именно той е точният човек за поста.