"Ботев" (Враца) получи покана от елитния "Дженоа" за 17-годишния си плеймейкър Теодор Георгиев, съобщиха от клуба във фейсбук страницата си.

"Грифоните" следят изявите на халфа през пролетта и изпратиха официално запитване за Георгиев. В края на месеца той ще пътува до Италия, където ще се включи в тренировките на своите връстници на тима от Серия А.

До момента тази пролет Теодор записа 12 мача с 1 гол и 4 асистенции за втория отбор на "Ботев" (Враца) в Трета лига. Също така дебютира за мъжете в контролата срещу "Царско село" и работи усилено да получи от Веселин Великов първите си минути в Първа лига.

Роденият през 2004 година Теодор Георгиев има 4 мача за юношеския национален отбор на България до 16 г. Преди пандемията бе поканен в "Нотингам", където записа 5 мача, 2 гола и 3 асистенции. За съжаление тогава здравната криза и Брекзит попречиха на трансфера. След като на 16 години направи крачката към мъжкия футбол в "Ботев" (Враца), той отново привлича вниманието на международните скаутите, пишат от клуба.