Българският национал Божидар Краев направи сензационен трансфер в отбора от австралийското футболно първенство Уелингтън Финикс.

25-годишният футболист подписа двугодишен договор с новозеландския тим.

Краев бе свободен агент, след като договорът му с Мидтиланд изтече в края на миналия сезон.

В своята кариера освен за Левски, Краев е играл още за тимовете на Фамиликао и Жил Висенте.

„Офертата от Финикс ме заинтригува. Имах няколко други възможности, но имах добро предчувствие за това. А-Лигата се разраства и става популярна и аз исках да бъда част от нея“, коментира Краев при представянето си.

„Аз съм креативен играч и моята роля е да вкарвам и асистирам за голове. Искам да изиграя максимален брой маочве и да помогна на Финикс да достигне възможно най-високо класиране в лигата“, добави бившият футболист на Левски.

Старши треньорът на Уелингтън Финикс Уфук Талай каза, че Краев има редица добри качества.

„Той е млад, което е положително. Той е на 25, което според мен е добра възраст. Също така е енергичен и когато говорих с него по телефона относно преместването му, той беше развълнуван да дойде в Нова Зеландия и да играе в А-лигата. Той е силен с топка в крака и измамно бърз за височината си. Той също така е технически добър и може да вкарва голове“, сподели Талай.

Божидар Краев пристигна в Уелингтън в сряда след дълго пътуване от България и скоро ще се присъедини към отбора за предсезонната подготовка.

Краев ще играе с номер 11 за Финикс през новия сезон.

Снимка: Lap.bg