Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов ще продължи кариерата си в кипърския АПОЕЛ (Никозия). 31-годишният халф подписа днес договор за две години и беше представен пред медиите.

За последните три години Костадинов носеше екипа на руския Арсенал (Тула), като в две от тях беше и капитан на отбора. През този сезон обаче Арсенал (Тула) изпадна от руската Висша лига, като цялата кампания беше съпътствана от проблеми с лицензирането и организацията.

Бившият футболист на Левски и Макаби (Хайфа) имаше предложения от Саудитска Арабия, от руския Родина (Москва), турския Ризеспор и полския Лехия (Гданск), но в крайна сметка избра да продължи кариерата си в Кипър.

Първенството на островната държава в последните години набира скорост и от това лято вече има два отбора в Шампионската лига. АПОЕЛ завърши 3-и миналата година, но е рекордьор с 28 спечели титли.

АПОЕЛ (Никозия) в четвъртък посреща Ботев (Пловдив) във втора среща от втория кръг на Лигата на Конференциите след 0:0 в София миналата седмица.