Смяна на караула се очертава във Вердер Бремен и тя засяга българския национал Илия Груев пише "24 часа". Причината - 22-годишният Груев започна титуляр като опорен халф при домакинството срещу Херта.

Това се случи, въпреки че титулярят на тази позиция от началото на сезона Кристиан Грос се възстанови от заболяване и бе в групата за мача от 12-ия кръг с берлинчани.

Досега при подобна ситуация 33-годишният Грос започваше пред отбраната на Вердер. Наставникът на бременци Оле Вернер обаче предпочете нашето момче.

“И българинът, който е един от играчите, трупащи точки през настоящия сезон, убеди с представянето на любимата си позиция”, пише “Билд”.

“Илия се справя добре напоследък. Преди началото на сезона бе ясно, че той може да ни даде много. Сега идва времето да е на терена. Със сигурност той ще се развива още повече”, коментира по адрес на Груев Вернер.

“Идва ли време за смяна на караула? За Грос, чийто договор изтича в края на първенството, говори опитът, а за Груев - бъдещето.

Наскоро той дебютира за националния отбор на България. Въпреки това Грос съвсем не е отписан”, завършва коментара си за ситуацията “Билд”.