Оптимист съм, че до вторник ще съм на линия. Това заяви в интервю след поредния си силен мач за “Вердер” единственият българин, който в момента играе футбол на наистина високо ниво - Илия Груев.

22-годишният халф отново впечатли с борбеност, точност на пасовете и много движение при трудната победа с 2:1 над гостуващия “Шалке 04” в 13-ия кръг на Бундеслигата. Груев бе в коронната си роля на опорен полузащитник, но бе запомнен и в офанзивен план. От него започна акцията, при която Никлас Фюлкруг откри резултата през първата част.

Малко преди почивката Зимон Тероде влезе грубо в краката на Груев и получи жълт картон. Проблемът за Илия обаче дойде от вторичен удар на нападателя, който с коляното си нацели нашето момче в сгъвката над дясното бедро.

Груев започна второто полувреме, но заради появили се болки от щаба на “Вердер” решиха да не рискуват с негово оставане на терена и последва смяна. След мача той даде интервю с превръзка с лед върху проблемното място. От изказването обаче става ясно, че за радост травмата не е сериозна.

Двубоят с “Шалке 04” бе 7-и поред в Бундеслигата, в който Груев започва като титуляр. Сайтът на “Вердер” посвети на него материал след важния успех. Лайтмотивът му е - 22-годишният халф потвърди срещу “Шалке 04”, че формата му продължава да се повишава.

“Седмица след седмица опитвам да давам все повече газ. Накрая обаче решава треньорът. Не бих казал обаче, че съм се утвърдил в титулярния състав”, коментира в типичния си премерен стил Груев.

Той получи комплименти и от легендата Лотар Матеус. При това лично. Бившият селекционер на България, който е коментатор в телевизията, която предава Бундеслигата, побъбри с национала ни в катакомбите на “Везер щадион”.

Преди това той го направи и в ефир, пише вестник "24 часа".