Отборът на Фиорентина до 19 години с Димо Кръстев в състава си спечели Суперкупата на Италия при Примаверите на финал срещу Интер на Никола Илиев. И двамата български национали бяха титуляри за своите тимове в този двубой.

Никола Илиев остана на терена на терена на „Стадио Британео“ в Монца (б.р. - където играе Валентин Антов) до самия край на срещата, а Димо Кръстев се контузи и бе принудително сменен в края на двубоя.

Интер игра в двубоя в ролята си на шампион, след като в края на май месец миналата година Никола Илиев се превърна в златна резерва и донесе титлата с гол в продълженията на финала с Рома, след като се появи на терена в 79-ата минута.

Фиорентина пък завоюва Купата на финал срещу Аталанта, в който Димо Кръстев бе на терена от първата до последната минута.

Седмата минута на двубоя бе белязана от ужасяваща контузия. При сблъсък с Елион Точи нападателят на Интер Ян Зуберек получи травма в областта на дясното бедро и бе принудително заменен от Денис Куртало. Полският футболист дори бе изкаран на носилка.

Четири минути по-късно нещата се влошиха още повече за „нерадзурите“. Фиорентина получи пряк свободен удар за задържане на Матия Дзаноти срещу Филипо Дистефано. Лоренцо Аматучи се нагърби с изпълнението и по великолепен начин прати топката в мрежата на Интер.

Няма и четвърт час по-късно, в 25-ата минута Томасо Берти севъзползва от грешка при изнасянето на футболист на символичните домакини, напредна опасно през центъра и с хубав удар по земя не остави никакви шансове на Николаос Ботис.

Интер върна едно попадение четвърт час преди края на редовното време. При лошо изчистена топка Енох Овусу се възползва, за да я открадне и с топовен изстрел в горния ляв ъгъл я оплете в мрежата на Томасо Мартинели.

За съжаление, четири минути по-късно Димо Кръстев получи контузия и се наложи да бъде заменен от Пиетро Комуцо.

До края на срещата Интер не успя да стигне до ново попадение, с което да вкара двубоя в продължения и така Димо Кръстев и Фиорентина спечелиха златните медали, а за Никола Илиев и "нерадзурите" остана среброто.