В последния кръг на Бундеслигата Илия Груев излезе за 13-и път титуляр за “Вердер” през този сезон, но в Аугсбург бременци паднаха с 1:2 от едноименния тим.

Въпреки това за българския национал има позитиви от появата му в стартовия състав под фаталния номер.

Това става ясно от материал в клубния сайт на “Вердер”, посветен на Груев. Заглавието е “С любов към детайла”, а подзаглавието: “Илия Груев доказа своята сила при играта с топка”.

Причина за него е солидното представяне на 22-годишния българин в Аугсбург, изразено с впечатляваща успеваемост при пасовете. През първата част всички подавания на нашето момче, общо 21 на брой, са стигнали при адресата си. Това кара туитърът на “Вердер” да обяви Груев за Мистър 100%.

В същото време за първи път в историята си футболният “Вердер” бе избран за отбор на годината в Бремен. Това е изключително показателно за постигнатото от Груев и компания през 2022-а, когато те се завърнаха в Бундеслигата и се утвърдиха в нея. Дори при дубъла през 2004 г. “Вердер” не бе №1, предава "24 чсаса".

В материала се посочва още, че по точност на пасовете Илия е общо 5-и при халфовете н Бундеслигата, а никой друг от “Вердер” не може да достигне неговата квота - 90,2%.

ИначеГруев завърши двубоя срещу “Аугсбург” с 89,6%. Това се обуслови и от факта, че още в началото на втората част “Вердер” получи гола за 1:2. “Ситуацията се промени и ние трябваше да рискуваме, за да създадем ситуации за изравняване”, казва Груев.