Българският национал Илия Груев-младши не бе в групата на Вердер за мача от І кръг на турнира за купата на Германия срещу третодивизионния „Виктория“ (Кьолн), изгубен с 2:3 от бременските музиканти. Причината е евентуален предстоящ трансфер.

Според авторитетното издание „Кикер“, нидерландският гранд Аякс проявява отново конкретен интерес към 23-годишния халф.

Амстердамци и миналото лято имаха се интересуваха от българина.

Аякс търси спешно опорен халф след трансфера на Едсон Алварес в английския Уест Хем, а освен това в дефанзивен план се нуждае от футболист, чийто силен крак е левият. Груев пасва на този профил, тъй като умее и двете неща. Второто го доказа в националния тим на България през юни“, пише „Кикер“.

В европейските квалификация с Литва и Сърбия младокът, който от 15-годишен тийнейджър е във Вердер, игра отляво в схемата с трима централни защитници на селекционера Младен Кърстаич.

В петък друго авторитетно издание – германския „Билд“, съобщи, че тимът от Бремен е отказал оферта от 4 млн. евро за Груев, припомня Тема спорт.

Оставането му извън групата за Кьолн обаче е ясна индикация, че има реален вариант Груев-младши да премине в един от най-големите клубове на Стария континент.

Снимка: БГНЕС