Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов по всяка вероятност ще дебютира утре за новия си тим ПАОК (Солун). Мачът обаче ще бъде много специален, тъй като е градско дерби с Арис в 4-ия кръг на местната Суперлига.

Българското крило подписа договора си с ПАОК ден преди началото на лагера на националния тим за мачовете с Иран и Черна гора, така че до момента все още няма мач. Добрата новина е, че ще дебютира в домакински двубой на "Тумба".

Той използва профила си в социалната мрежа Инстаграм, за да се обърне към привържениците на тима: "Невероятно е как едно място може да бъде като ваш дом без конкретна причина. Ето как се чувствам през последните няколко дни, откакто се присъединих към ПАОК. Невероятен клуб, страхотно топло посрещане от всички, страхотен град – всичко ме кара да съм благодарен за възможността да съм тук и да играя за новия си отбор. Нямам търпение да се срещна с феновете утре, денят е на дербито, нека се съберем!", написа роденият в Кресна футболист.

ПАОК падна с 0:1 при гостуването на ОФИ (Крит) точно преди прекъсването. Пропуснатите три точки оставиха черно-белите на дистанция от една победа от Олимпиакос и влизането на българина носи надежди за повече скорост в атаката. И по всяка вероятност Андрия Живкович ще запази мястото си на левия фланг, то Десподов би трябвало да излезе титуляр вместо австриеца Томас Мург. Зад нападателя Брандън Томас пък ще застане голямата надежда на гръцкия футбол Йоанис Константелиас.