Кирил Десподов направи нов силен мач с екипа на ПАОК, този път в гръцкото първенство – гостуване на Янина, завършило с успех 3:1. След тази среща от 5-ия кръг "черно-белите" от Солун събраха 10 точки и излязоха на 2-о място, на 3 от лидера Олимпиакос. Панатинайкос има 9 точки от 3 мача, но утре им предстои тежко дерби с АЕК.

Десподов започна за първи път като титуляр в първенството, а старши треньорът Разван Луческу реши да му даде почивка след визитата на ХИК (Хелзинки) в четвъртък в турнира Лига на Конференциите. По същия начин той процедира и със сръбската звезда Андрия Живкович, който пък започна от пейката, но влезе на мястото на Десподов. Луческу направи осем промени в стартовите 11, като единият от тримата титуляри от Хелзинки беше именно българското крило.

Два гола за гостите от Солун вкара най-перспективният млад гръцки талант Янис Константелиас, който откри в 4-ата минута, а след това в 33-ата направи 2:1. Андрия Живкович оформи крайното 1:3 в 77-ата минута, докато домакините изравниха Йоргос Палмидис в 25-ата, но за повече нямаха сили.

Десподов отново събра овациите на феновете на гостите в последните минути на първото полувреме. В 42-ата минута удар на българският национал беше спасен с мъка от израелския вратар на домакините Борис Клайман. Малко след това подаване на Кирил Десподов не беше оползотворено от Тайсон. В доста от социалните мрежи на феновете на ПАОК Десподов за пореден път заслужи комплиментите.

Другото българско участие днес беше на Илиан Илиев-младши, който влезе като резерва за Кифися. Новаците в гръцката Суперлига играха много добре до второто попадение на домакините и в крайна сметка отстъпиха с 0:4. Айюб Ел Кааби откри резултата от дузпа в 21-ата минута, четири след него Даниел Поденсе удвои. След почивката паднаха нови два гола – Стеван Йоветич вкара втора дузпа в 64-ата, а Висенте Ибора оформи крайния резултат в добавеното време.

Синът на старши треньора на Черно море (Варна) се появи на терена в 61-ата минута на мястото на Матеуш Сантош и беше поставен от треньора Янис Анастасиу в дясно на халфова линия с трима. Кифися е на 11-о място в класирането с 4 точки и за момента изглежда, че ще се бори за оцеляването си при дебюта в местния елит.