Легендарният български нападател и кандидат за президент на БФС – Димитър Бербатов, бе гост в сутрешния блок на Българската национална телевизия и коментира актуалната ситуация около мача България-Унгария. Двубой, който не е ясно къде и дали въобще ще се играе.

„Случващото се е абсурдно. Аз вече ги наричам серийни убийци, тъй като серийно закриват футбола и го открадват от феновете. Тези хора не могат да отстранят проблема, а се обръщат срещу народа и играят ролята на жертва. Проблемът е, че те не могат да отстранят проблема, защото това означава да остранят себе си“, каза Бербатов.

По думите на Бербатов не е спазен срока за пускане на документи, а се действа тоталитарно: „Където и да отидат да се скрият, народната „любов“ пак ще ги застигне, без значение къде отидат да се скрият“. По повод призивите да няма протести и да има съгласие и помирение, Бербатов подчерта: „Националният отбор по футбол винаги ще бъде подкрепян и сега отново ще има подкрепа, но вас никой няма да ви подкрепя никога повече“, обърна се той към футболното ръководство.

„На какво да се научим от тях? На изнудване по телефона? На създаване на каши? Пази боже!“, подчерта Бербатов на въпрос дали има какво да вземат като уроци от настоящите опитни футболни хора.