След доста трудни 4 месеца на аклиматизация и прокарване на пътя към титулярния състав на “Лийдс” с много работа националът Илия Груев се радва през 2024 г. на добри дни.

Да не му е уроки, 23-годишният опорен халф записа 6 пълни мача от 7 януари насам, а отзивите за представянето му определено са позитивни.

Тези от мениджъра Даниел Фарке и медиите със сигурност носят удовлетворение на Груев, но за всеки един футболист признанието на феновете винаги е нещо специално.

След последния мач на “Лийдс” - победа с 1:0 при гостуването на “Бристол Сити” от 30-ия кръг на Чемпиъншип (II ниво на английския футбол), Илия получи наистина впечатляваща оценка за направеното от него до момента.

Във фейсбука на сдружението на феновете LUFC Fans бе публикувано следващото мнение: “Дайте малко повече време на Груев и той ще стане най-добрия дефанзивен полузащитник в Чемпиъншип”.

Освен това привържениците на “Лийдс” обявяват в поста Груев за Българския Маестро, пише "24 часа".

След мача в Бристол похвали за Илия имаше и от треньор и медии.

Германецът Фарке илюстрира вписването на българина в състава му по следния начин: “Груев все едно играе на тази позиция в “Лийдс” от 6 г.”.

Местното издание leeds-live.co.uk пък дава най-висока оценка на българския национал за представянето срещу “Бристол Сити”. По десетобалната система Илия полуава 8. С толкова са още вратарят Илан Мелие, защитникът Джо Родън и офанзивният халф Крисенио Съмървил.

“Още едно много борбено и ефективно представяне пред защитната линия на “Лийдс”.

Предусеща много добре опасността и влиза здраво в единоборствата. Движи се по терена наистина добре”, обрисува действията на Груев leeds-live.co.uk.