Воденият от българина Ивайло Петев отбор на Университатя Крайова се върна към победите, надвивайки Волунтари с 2:1 в последна среща от 27-ия кръг на румънското първенство. Това е втори успех за "синьо-белите" от региона Олтения в последните четири мача и те имат вече 42 точки, като се изкачиха на 4-о място. С 6 пред тях на 2-а и 3-а позиции са ЧФР Клуж и Рапид (Букурещ). На върха е ФКСБ с 58, а гостите на Петев от Волунтари след днешното поражение е на 14-о място и все още без победа през 2024-а година.

Малко позалезлият талант Щефан Байарам откри резултата за отбора на Университатя (Крайова) още в 7-ата минута, като това е първи гол за бившия юношески национал на Румъния от 6 месеца насам. Веднага гостите изравниха, но попадението им беше отменено съвсем правилно заради засада. Това се случи все пак 9 минути след началото на второто полувреме, когато съдията даде дузпа и после я потвърди с помощта на системата за видепомощ (ВАР), Роберт Попеску я вкара за 1:1. Шест минути преди края на мача Денил Малдонадо донесе напълно заслужената победа за Ивайло Петев и неговия отбор.

Интересното е, че хондураският нападател Малдонадо се появи на терена само минута и половина по-рано, за да засече центриране на Александру Митрица от свободен удар. Драмата за Петев, публиката и играчите на Уни Крайова щеше да бъде пълна, тъй като реферът отсъди втора дузпа за гостите. И когато Попеску се готвеше да изпълни втори път от 11-те метра, съдията Адриан Кожокару отиде до монитора за ВАР-помощ, прегледа ситуацията и отмени наказателния удар за радост на домакините.