Университатя (Крайова) завърши 1:1 на собствен терен с Рапид (Букурещ) в предпоследния етап от редовния сезон в румънското първенство, като в тази среща воденият от Ивайло Петев отбор на домакините трябва да съжалява за пропуснатата победа. Така в последните шест мача Университатя има три победи и три равенства.

На стадион "Йон Облеменко" публиката изпрати с аплодисменти футболистите заради по-активната им игра през цялото време. А Александру Митрица откри резултата в 30-ата минута след асистенция на Никосур Банку, но четири минути след началото на втората част Рапид изравни с гол на Якуб Хромада.

Така Университатя със сигурност ще влезе в плейофите за титлата от 4-ото място с 46 точки, а Рапид е на 2-ото с 52. Спорът за титлата до голяма степен изглежда решен, тъй като ФКСБ води с 64 точки или 12 повече от Рапид. ЧФР Клуж е на 3-о място с 50.

"Нашите ситуации бяха много по-чисти. Мачът щеше да е различен, ако си ги бяхме вкарали. Рапид има много класни играчи и когато напуснеш зона без преса, получаваш гол. Не можем да върнем нищо, но отборът игра много добре. Митрица е важен играч за нас и е логично без него след смяната  му да е по-трудно. Но ние успяхме да създадем няколко възможности и без него. Имахме владение топката в огромни периоди от мача, но не успяхме да отбележим. И смятам, че Андрей Иван, който влезе на полувремето вместо Йован Маркович, може повече”, каза Ивайло Петев след 90-те минути на „Йон Облеменко”. 

На 10-и март българският специалист и неговите футболисти ще имат градско дерби с У Крайова 1948, другият отбор от града със същото име.