Треньорът на турския Гьозтепе (Измир) Станимир Стоилов изненадващо демонстрира оптимизъм и позитивно настроение, въпреки шокиращото поражение с 2:3 от Коджаелиспор в среща от 28-ия кръг на Първа лига.

"Жълто-червените" от Измир водеха с 2:0 до 83-ата минута, но в следващите 16 – 7 редовни и 9 добавени минути, те бяха наказани с три дузпи и в крайна сметка претърпяха поражение. Но въпреки това, те държат здраво 2-ото място с 56 точки и водят с 8 над 3-ия Чорум.

"Не помня такъв специален мач в моята кариера. Във футбола понякога губиш в последните минути. В този последен период от мача подходихме емоционално. Това доведе до голове, които не искахме", заяви българският специалист.

Беше много качествен двубой. Особено нашият отбор игра много добре. Изморихме се в последните 5-10 минути на мача. Поради тази причина загубихме усет за игра и загубихме организацията си в защита. Тези неща се случват във футбола. Ще вдигнем глави и ще се съсредоточим върху предстоящите мачове", коментира Стоилов. "Ще спечелим следващия мач и ще вървим към целта си".

"От друга страна атмосферата беше много добра. Винаги е хубаво феновете да идват на стадиона. Футболът се играе за феновете. Надявам се в следващия мач стадионът отново да е пълен. Във всеки мач играем на пълен стадион и това ни радва. Надявам се така да бъде и в следващото домакинство в края на седмицата с Ерзурумспор".

С победата си над тима на Стоилов домакините от Измит също имат 48 точки и се борят за класиране в елита на Турция, но за момента по-реално е това да се случи чрез плейофи.