Станимир Стоилов е само на крачка от промоция в елитната турска дивизия. Воденият от него Гьозтепе се нуждае само от една победа в оставащите 3 кръга, за да си гарантира директно влизане в местната Супер Лиг.

Родният специалист ще опита да подсили тима си за участието му в най-високото ниво на турския футбол с трима футболисти от българската Първа лига, пише "Котаспорт".

Единият от тях е защитникът на ЦСКА 1948 – Симеон Василев. 18-годишният талант премина при „армейците“ от школата на Левски, като може да играе по целия ляв фронт на терена.

Другите двама, харесани от Мъри, са част от Ботев (Пд). Това са Емануел Уме и Самуел Акере. И двамата са основни играчи на „канарчетата“. Първият е на 19 години. Нигерийският нападател играе изключително силно. В последните мачове той донесе победата на своя отбор над ЦСКА в столицата с 1:0 в първи полуфинал от турнира за Купата на България, а вчера вкара два гола във вратата на Локо (Сф) за победата с 4:0.

Припомняме, че Станимир Стоилов бе спряган за старши треньор именно на Ботев (Пд), след като напусна Левски. Според различни информации обаче, Мъри е отказал огромната за родните стандарти заплата от 70 хиляди лева. Наскоро пък той критикува все още недостроения напълно стадион на „канарчетата“, като заяви, че все едно е правен в час по трудово обучение.

Станимир Стоилов пък вече привлече един футболист от родното първенство. През зимата част от Гьозтепе стана Елитон. Преди да заиграе под ръководството на Мъри, защитникът бе част от ЦСКА 1948. Същият път сега може да извърви и Симеон Василев.

Снимка: Lap.bg