Президентът на Гьозтепе  Расмус Анкерсен даде обширно интервю, в което говори за изключителния сезон на клуба от Измир. Отборът спечели промоция за турската Суперлига под ръководството на Станимир Стоилов. след знаменития сезон, който измирският клуб направи под ръководството на Станимир Стоилов и спечелената промоция за турския елит.

Анкерсен, който е директор и в английския Саутхемптън, подчерта, че трудното за клуба тепърва предстои. За целта и феновете на тима трябва да имат нужното търпение.

Шефът призна, че към момента клубът има известни проблеми с инфраструктурата и ръководството ще направи всичко необходимо, за да разреши максимално бързо

„Искаме да инвестираме в инфраструктурата. Искаме да откриваме млади таланти. За съжаление имаме проблем със съоръженията. Искаме по този начин да подкрепим града и местните власти. Трябва да намерим точните места, за точните съоръжения, които да изградим. Имаме нужда от подкрепа за това. Парите са важно нещо, но не са единственото. Нашият треньор Станимир Стоилов казва: „Парите не играят във футбола”, коментира Анкерсен.

„Във футбола става дума за правилната информация, правилната култура и правилните избори. В турския футбол имаме различни методи. Един от проблемите на местния футбол е, че всички се опитват да постигнат нещата си с трансфери. Можеш да доведеш много добри играчи, но ако няма правилен план, успехът няма да дойде. Точно това липсва в Турция, това липсва и по света”, заяви още президентът на турския клуб.