Бившият български национал Симеон Славчев по всяка вероятност ще приключи предсрочно периода си в полския футбол и ще се завърне в българското първенство, научи БТА от близки до футболиста. Славчев изкара два сезона във Виечиста (Краков) и помогна на амбициозния тим да се изкачи в Трета лига.

След разговор с клубната управа обаче, двете страни са стигнали до споразумение отношенията да бъдат прекратени по взаимно съгласие. Славчев ще пътува другата седмица до Полша, за да сложи край на договора си. Всъщност българският халф не е единствен, който ще си тръгне от Виечиста, като освен него отношенията си прекратяват още 19 футболисти.

Пред него вече има две възможности да продължи кариерата си в българската Първа лига. Това са Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив), които са се свързали с опитния полузащитник, като той трябва да избере една от двете оферти.

Симеон Славчев има 25 мача за националния отбор на България, но от пет години треньорите не са го търсили. Кариерата му стартира бурно в Литекс (Ловеч), откъдето е продаден на Спортинг (Лисабон). Следват периоди в английския Болтън Уондърърс, Аполон (Лимасол, Кипър) и Лехия (Гданск). През 2018-а година в азербайджанския гранд Карабах, където за две години има 39 мача в европейските клубни турнири и в тях бележи 3 гола.