Кубрат Пулев напусна Олимпиадата в Пекин, след като бе победен от колумбиецът Оскар Ривас още в първия кръг при свръхтежките боксьори категория над 91 килограма.

Нашият имаше голямо самочувствие преди турнира и това ни караше да мислим дори за медал.

Именно тази нагласа му изигра лоша шега, тъй като бе много неприятно изненадан от 21 годишният чернокож боксьор.

В началото на първия рунд Кубрат започна по-активно, но след само петнайсетина секунди Ривас предприе няколко светкавични атаки и поведе с 3:0. До края на рунда Пулев, който бе по-висок, така и не успя да намери противодействие на влизанията на колумбиецът и резултатът стана 6:2.

Във втория рунд нашият бе по-предпазлив и не позволи на съперника си да му направи разлика. Резултатът стана 8:4.

В третата част бе шансът на Кобрата. 50 секунди преди края той успя да прати в нокдаун съперника, но след това не успя да се възползва и да нанесе други удари. Така частта завърши 5:8.

Надеждите бяха, че по-доброто физическо състояние на българина ще му дадат предимство в последния рунд. Колумбиецът обаче непрекъснато влизаше в клинч и така не позволи на Пулев да използва по-дългите си ръце.

Това очевидно разстрои играта на Пулев и до края той позволи на съперника си на три пъти да му нанесе символично слаби, но зачитащи се удари. Така крайният резултат стана 11:5 и Пулев напусна надпреварата.