Монако чукна с 2:1 Тотнъм и спечели Група "Е", което гарантира на отбора място сред 1/8 финалистите на турнира. Головете за домакините мушнаха Джибрил Сидибе (48) и Томас Лемар (53), точен за гостите бе Хари Кейн (51 - дузпа).

Трябва да се отбележи, че домакините изпуснаха дузпа при резултат 0:0, когато Фалкао не успя да вкара от бялата точка. След тази победа Монако събра 11 точки и е недостижим на върха кръг преди края на мачовете в групата.

Тотнъм отпадна от Шампионската лига и ще се бори за място в Лига Европа. Байер Леверкузен (7 точки) е втори и се класира за елиминационната фаза.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RRbEJKcTqxs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Монако започна свирепо мача и още в началото тотално разнебити гостите си от Лондон. В осмата минута Тиемуе Бакайоко развинти отбраната на Тотнъм и стреля остро, но в аут.

Три минути по-късно домакините спечелиха дузпа, но Фалкао пропусна от бялата точка и лиши Монако от заслужен ранен гол. В 13-ата минута Валер Жермен стреля мощно, но Лорис показа класа и спаси.

Уникално начало за домакините, но те направиха непростими пропуски и това ги лиши от попадение. Постепенно гостите живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 19-ата минута Хеунг Мин Сон стреля до гредата, а малко по-късно Хари Кейн се откъсна от защитата на Монако, но бе отсъдена засада. След половин час игра Джибрил Сидибе навърза защитата на англичаните, но по диагонала стреля в аут.

До края на полувремето с пропуски за Монако се отчетоха още Валер Жермен и Жемерсон. 

Второто полувреме започна лудо и още в 48-ата минута Бенжамен Менди намери Джибрил Сидибе и той с глава вкара за 1:0. Три минути по-късно обаче Тотнъм се уреди с дузпа.

Зад топката застана Хари Кейн и изравни за 1:1. Това обаче не бе всичко и в 53-ата минута падна нов гол. Тогава Джибрил Сидибе намери Томас Лемар и той опъна мрежата на гостите за 2:1.

След тези луди минути последва по-спокойна игра, като действията се водеха основно в средата на терена, без сериозни голови положения. В 63-ата минута Бернардо Силва стреля силно, но в аут.

Осем минути по-късно и Тотнъм можеше да стигне до втори гол, но Кристиан Ериксен не се възползва от перфектна възможност. Отговорът на Монако бе тупалка на Бенжамен Менди, но в аут.

До края не се случи нищо интересно и домакините си взеха победата и първото място в групата.

Монако - Тотнъм 2:1

Голмайстори:

1:0 Джибрил Сидибе (48)
1:1 Хари Кейн (51 - дузпа)
2:1 Томас Лемар (53)

Монако: СУБАШИЧ, ДЖИБРИЛ СИДИБЕ, ГЛИК, ЖЕМЕРСОН, БЕНЖАМЕН МЕНДИ, ФАБИНЬО, ТИЕМУЕ БАКАЙОКО, ТОМАС ЛЕМАР, БЕРНАРДО СИЛВА, ФАЛКАО, ВАЛЕР ЖЕРМЕН

Тотнъм: ЛОРИС, КИЪРЪН ТРИПИЪР, ДАЙЪР, ВИМЕР, РОУЗ, ВИКТОР УАНЯМА, ДЕМБЕЛЕ, АЛЛИ, ХАРИ УИНКС, ХЕУНГ МИН СОН, КЕЙН