УЕФА обмисля да въведе системата за видеоповторения в помощ на съдиите (VAR) в Шампионската лига още през пролетта за елиминационната фаза на надпреварата.

Централата първоначално реши да не използва VAR през този сезон, въпреки че реферите вече разчитат на новата технология в три от водещите първенства на Стария континент в Италия, Испания и Германия, а системата беше използвана и на Мондиал 2018 в Русия през лятото.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че следващият доклад на съдиите, който ще бъде предоставен през следващата седмица, може да позволи на Изпълкома на централата да преразгледа решението си на заседанието в Дъблин на 2 и 3 декември. 

"Шефът на съдиите на УЕФА Роберто Розети и неговият екип са много добри. Има две основни гледни точки - на реферите и всички технически аспекти. Очаквам доклада през следващата седмица и след това ще преценим кога можем да въведем ВАР. Най-късно това ще стане през следващия сезон", заяви Чеферин.

Президентът на Европейската клубна асоциация Андреа Аниели уточни: "Най-късно следващият сезон означава, че това може да стане и по-рано".