Борусия Дортмунд, Атлетико Мадрид, Порто и Шалке се класираха за осминафиналите в Шампионската лига един кръг преди края на груповата фаза.

Те се присъединиха към носителя на трофея от миналия сезон Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ювентус, Байерн Мюнхен, Рома и Аякс, които също ще участват във фазата на директните елиминации през пролетта на 2019 година.

Най-интересна остава ситуацията в група "С" на турнира, където три отбора имат шансове да заемат първите две позиции. Пари Сен Жермен победи с 2:1 у дома Ливърпул. Парижани имат актив от 8 точки на второ място в групата, докато Ливърпул е с 6 точки на третата позиция. Наполи е на първо място с актив от 9 точки, докато Цървена звезда има 4 точки.

В група "В" Тотнъм и Интер ще се борят за второто място, като и двата отбора имат по седем точки. Барса се класира напред с актив от 13 точки, докато ПСВ отпада от евротурнирите с едва 1 точки от 5 срещи.

В група "А" всичко е ясно, след като Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд си осигуриха място на 1/8 финалите. Същото е и в група "D", където напред продължават Порто и Шалке.