Интер продължи да дълбае дъното този сезон, след като падна от Айнтрахт с 0:1 в среща-реванш от 1/8 финалите на Лига Европа и по този начин е аут от надпреварата. Първата среща в Германия завърши с равенство 0:0. Единственото попадение в мача заби Йович (5'). 

Каквото и да се каже за безобразната играта на "нерадзурите" в този двубой ще бъде малко. Момчетата на Лучано Спалети бяха меко казано трагични и неадекватни, като дори можеха да отнесат и по-сериозна загуба.

Така за Интер остава само вътрешното първенство, където води люта битка за място в Топ 4. Разглезената звезда на домакините Мауро Икарди отново не игра, като изгледа срещата от трибуните.

Айнтрахт от своя страна изигра страхотен мач и заслужено си взе победата, с която продължава на 1/4 финалите в Лига Европа. 


Изненадващо гостите от Германия започнаха вихрено срещата и още в началото притиснаха здраво домакините пред наказателното им поле. Айнтрахт можеше да вкара още в третата минута, но Алер направи уникален пропуск, след като от чиста позиция нацели гредата зад Ханданович.

Две минути по-късно обаче нищо не успя да спаси домакините и германците заслужено поведоха. Йович се пребори за топката със Стефан Де Фрай и с техничен прехвърлящ удар опъна мрежата на италианците за 0:1.

Страхотно начало на мача за гостите, което смълча трибуните на "Джузепе Меаца". В 17-ата минута се получи лека ексцесия на терена, при която Антонио Кандрева изблъска Себастиан Роде при спряна игра, но бе пощаден и не получи червен картон.

Айнтрахт продължи да прави каквото си пожелае на терена и тотално да доминира. Германците за втори път вкараха в 27-ата минута, но това попадение бе отменено поради засада.

Последва ново уникално положение за гостите, но този път Ханданович успя да покаже класа и да спаси удара на Гачинович, при добавката пък Алер стрпеля непохватно. През това първо полувреме германците изнесоха открит урок на "нерадзурите" и изцяло контролираха играта.

Второто полувреме започна с нови шансове за гостите, които играеха страхотен футбол и не даваха почти никакви шансове на слисаните си и объркани домакини.

След час игра Йович бе намерен на точката на дузпата и стреля от движение, но отново Ханданович спаси Интер от нов гол. Пет минути по-късно Костич се озова на чиста позиция в наказателното поле на "нерадзурите", последва шут, но Ханданович спаси.

Тези положения изнервиха домакините и те все пак успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 67-ата минута и Интер стигна до положение, но Трап спаси удар на Политано.

Германците обаче бързо си върнаха инициативата и в следващите минути сътвориха нови голови възможности, които обаче с лекота пропиляха. До края Айнтрахт тактически задържаше топката и заслужено е на 1/4 финал в Лига Европа.

ИНТЕР - АЙНТРАХТ 0:1

Голмайстор: 0:1 Йович (5')

Интер: Ханданович - Д’Амброзио, Скриняр, Де Фрай, Седрик - Весино, Валеро, Кандрева, Политано - Перишич, Балде 

Айнтрахт: Трап - Хинтерегер, Хасебе, Ндика - Вилемс, Да Коща, Роде, Гачинович, Костич - Алер, Йович