Ливърпул тресна с 4:1 Генк в Белгия и записа впечатляваща победа в Шампионската лига. С този успех мърсисадци се утвърдиха на едно от първите две места в групата, където са още отборите на Наполи и Залцбург.

Два гола за англичаните набута Алекс Окслейд-Чембърлейн откри резултата (2 и 57-ата минута), по един добавиха Садио Мане (77) и Мохамед Салах (87). Точен за домакините бе Стивън Одей (88).

Ливърпул изцяло контролира мача. Момчетата на Юрген Клоп още в началото показаха, че няма да дадат никакъв шанс на домакините и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.


Ливърпул започна страхотно мача и успя да вкара още с първото си положение. Във втората минута Фабиньо пусна питър пас към Окслейд-Чембърлейн, който с удар от границата на пеналта опъна мрежата за 1:0.

Мечтано начало на мача за гостите, които продължиха да атакуват и да притискат домакините си. Белгийците обаче бързо можеха да изравнят, но не се възползваха от грешка в защитата на Ливърпул.

Самата навърза защитата на гостите, след което стреля по диагонала, но топката профуча до гредата. Лудо начало на мача, което продължи и с пренетции за дузпа от страна на англичаните, но такава не им бе дадена.

Двубоят вървеше положение след положение, но отново домакините не успяха да вкарат. Онуачу се възползва от грешка в защитата на мърсисайдци, последва удар на Онуачу, но Алисон спаси.

В 26-ата минута домакините успяха да вкарат, но това попадение бе отменено след намесата на ВАР. До края на полувремето Ливърпул отново взе инициативата, но направи поредните си пропуски.

Втората част започна с натиск на англичаните и логичното се случи. В 57-ата минута Окслейд-Чембърлейн, Кейта и Фирмино разцъкаха красиво топката, след което Окс майсторски стреля, топката се отби от гредата и влетя в мрежата за 0:2.

Последваха спокойни минути на срещата, в които действията се развиваха основно в средата на терена. В 77-ата минута Фирмино, Салах и Мане направиха показна атака, при която Мане вкарат топката във вратата на домакините за 0:3.

Това обаче не бе всичко и в 87-ата минута попадение отбеляхза и Салах. Домакините също успяха да се разпишат в края, след като точен бе Стивън Одей. Така Ливърпул заслужено си взе победата и трите точки.

Генк - Ливърпул 1:4

Генк: Куке, Маеле, Куеста, Лукуми, Уронен, Бонгонда, Хейнен, Берге, Ито, Самата, Онуачу 

Ливърпул: Алисон, Милнър, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Окслейд-Чембърлейн, Кайта, Мане, Салах, Фирмино