Утре вечер ще се изиграят полуфиналите в Лига Европа и Лига на Конференциите. Всички мачове са от 22,00 часа българско време.

Във втория по сила турнир един от най-стабилните отбори в Бундеслигата РБ Лайпциг ще играе срещу шампиона на Шотландия Рейнджърс. Първият им официален сблъсък ще се проведе на „Ред Бул Арена“. „Биковете“ успяха да се справят с Аталанта на четвъртфиналите. Мачът в Германия завърши 1:1, но на реванша Лайпциг спечели с 2:0.

Рейнджърс пък бе единственият тим, който трябваше да играе повече от 90 минути за да се класира на полуфиналите. Тимът първо загуби гостуването си на Брага с минималното 0:1, но след това победи опонента си с 2:1 в Глазгоу. Стигна се до продължения, където в 101-ата минута се разписа националът на Ямайка Кемар Руфи.

Екзекуторът на Барселона - Айнтрахт, пък се изправя срещу Уест Хем. Първата среща е в Лондон. За да стигнат до тук "чуковете" елиминираха Лион след 1:1 у дома и 3:0 във Франция.

В Лига на конференциите Лестър и Рома ще изиграят първия двубой помежду си в историята. Двата отбора заедно с Фейенорд и Марсилия останаха последните четири, които ще спечелят първото издание на надпреварата.

На четвъртфиналите Лестър се справи с втория в Нидерландия ПСВ. След нулево равенство на „Кинг Пауър“ се очакваше ПСВ да елиминира „лисиците“ и дори успя да поведе в резултата на реванша, но английският тим обърна. Джеймс Медисън и Рикардо Перейра бяха героите за Лестър на „Филипс Арена“.

Рома срещна кошмара си от груповата фаза Будьо/Глимт. „Римските вълци“ отново понесоха загуба от шампиона на Норвегия, но тя не бе фатална за тях, тъй като тимът на Жозе Моуриньо бе безпогрешен на реванша в Италия и спечели с 4:0.

ПРОГРАМА

Лига Европа

22:00, РБ Лайпциг - Рейнджърс

22:00, Уест Хем - Айнтрахт

Лига на конференциите

22:00, Лестър - Рома

22,00, Феенорд - Марсилия.