Днес ще се изиграят реваншите от осминафиналите на Лига Европа и Лига на конференциите. В ЛЕ лидерът в германската Първа Бундеслига Байер Леверкузен е домакин на Карабах (Азербайджан) от 22:00 часа българско време.

Възпитаниците на Шаби Алонсо бяха близо до първа загуба от началото на сезона във всички турнири, но отърваха кожата в самия край след изравнителен гол на Патрик Шик за крайното 2:2. Сега, „аспирините“ ще се опитат да не допуснат изненада пред собствена публика и да продължат борбата за требъл – отборът има десет точки аванс пред Байерн Мюнхен в борбата за шампионската титла в Бундеслигата, и отделно е на полуфинал в турнира за Купата на Германия.

В протоколни на пръв поглед реванши Ливърпул и Рома играят съответно със Спарта Прага и Брайтън, след като записаха убедителни победи в първите мачове. Мърсисайдци отвяха чехите с 5:1 на техен терен, докато „вълците“ сразиха неочаквано „чайките“ с 4:0 на „Олимпико“.

В Лигата на конференциите, ПАОК на Кирил Десподов има да наваксва пасив от два чисти гола при домакинството си на Динамо Загреб, след като загуби с 0:2 в първия мач на хърватска земя.

Всички реванши от 1/8-финалите в Лига Европа:

19:45

Рейнджърс – Бенфика (2:2)

Славия Прага – Милан (2:4)

Виляреал – Марсилия (0:4)

Уест Хем – Фрайбург (0:1)

22:00

Аталанта – Спортинг Лисабон (1:1)

Байер Леверкузен – Карабах (2:2)

Брайтън – Рома (0:4)

Ливърпул – Спарта Прага (5:1)

Всички реванши от 1/8-финалите в Лига на конференциите:

19:45

Фенербахче – Унион Сен Жилоа (3:0)

Фиорентина – Макаби Хайфа (4:3)

ПАОК – Динамо Загреб (0:2)

Виктория Пилзен – Сервет (0:0)

22:00

Астън Вила – Аякс (0:0)

Брюж – Молде (1:2)

Лил – Щурм Грац (3:0)

Макаби Тел Авив – Олимпиакос (4:1).