Спортният директор на немския Леверкузен Руди Фьолер направи доста интересен коментар ден преди изключително важния 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига между "Аспирините" и шампиона на Франция ПСЖ.

Той отбеляза, че парите вкарват голове, като определи парижкия клуб като един от фаворитите за спечелването на Шампионската лига.

Немците се явяват като аутсайдери за продължаване в 1/4-финалите на най-комерсиалния турнир, но въпреки това отборът ще гони до последно изненадата и няма да се предаде срещу парижкия тим.

Фьолер призна, че няма абсолютно никакъв проблем с начина по който френският тим успя да достигне до европейския елит. Това стана със стотици милиони за трансфери, които бяха извадени през последните години от арабския собственици на клуба.

"Аз нямам абсолютно никакъв проблем с това", заяви спортният директор на Байер, цитиран от "Goal.com".

"Дали парите идват от едно място или от три места, както е в Байерн Мюнхен например, това няма никакво значение. Най-важното е заплатите да се плащат навреме и от тази гледна точка парижани правят сериозно впечатление".

"В крайна сметка се оказва, че парите вкарват голове. Това се вижда както при ПСЖ, така и при Байерн. Според мен ПСЖ е сред 5-те най-добри отбора в Европа и е един от фаворитите за спечелването на Шампионската лига", завърши Фьолер.

Треньорът на "Аспирините" Сами Хюпия от своя страна вярва, че неговите футболисти могат да стигнат до успех над парижани.

"Ако играем така, както играхме срещу Шалке, тогава ще имаме всички шансове за победа над ПСЖ", заяви той на пресконференцията преди мача.

"Парите не винаги печелят. Трябва обаче да бъдем ефективни, защото в противен случай ще останем с празни ръце. Трябва да дадем 100 процента от себе си", завърши финландецът.

Междувременно пък Симон Ролфес смята, че отборът му трябва да изолира Златан Ибрахимович, голямата звезда на парижани, за да има шансове да стигне до добър резултат.

"Ние няма как да изолираме напълно Ибра, но трябва да го направим максимално. Всички трябва да дадем 100 процента от себе си и в крайна сметка след това ще се види, дали това е достатъчно за добър резултат".

"Те са фаворити, но ние сме изпълнени с увереност. Ако играем с високо вдигнати глави, тогава няма как да допуснем отново такава издънка, както стана срещу Манчестър Юнайтед у дома", каза още той.