Вратарят на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер е уверен, че тимът има сили за още един финал в Шампионската лига, въпреки кошмарния старт в Бундеслигата.

"Жълто-черните" показват две различни лица през сезона. Те имат пълен актив от 6 точки и голова разлика 5:0 в ШЛ, но в първенството натрупаха пет загуби за осем кръга и са само на точка над зоната на изпадащите.

"Много неща зависят от стила на игра на нашите съперници. В Шампионската лига, за разлика от повечето ни мачове в шампионата, противниците искат да се надиграват с нас, да контролират мача", започна Вайденфелер пред списание "Кикер".

"Това ни харесва повече, вместо да играем срещу съперник, който се отбранява с 11 души в собствената си половина. Когато 90 минути се опитваш да пробиеш стена, няма как да играеш добър футбол."

"Тогава се появява опасност да допуснеш контраатака на противника и да той отбележи попадение, както се случи в мача ни с Хамбургер."

"Няма логика тезата, че нашият фокус е изцяло насочен към ШЛ. Който се занимава интензивно с тази материя, ще е бъде наясно, че липсват аргументи в полза на тази теза."

"Разбира се, че Шампионската лига е изключителна надпревара. Ние се борихме здраво, за да играем там от 2011 година насам. Но всички знаят: най-важно е първенството. Само ако се представим добре в Бундеслигата, ще бъдем в ШЛ и следващата година."

"За германските отбори няма нищо по-голямо от това да играят финал на ШЛ в собствената държава", продължи стражът, визирайки мача за трофея, който ще се състои в Берлин идната година.

"Да стигнем толкова далеч в турнира не е невъзможно, но ще бъде изключително трудно. Би било чудесно, но ако го коментираме сега означава, че правим втората крачка преди първата.  Искаме да спазваме последователността: нека първо излезем от групите, а после ще видим."

"Преди мача с Галатасарай в сряда не трябва да забравяме, че те са много силни на свой терен. Подкрепя ги страхотна публика, а този отбор разполага с изключителни футболисти като Снайдер, които могат повече от показаното дотук. Мачът е троен", каза още Вайденфелер.