Галатасарай - Борусия Дортмунд, среща от група "D" на Шампионската лига. Стадион "Тюрк Телеком Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Хумелс, Суботич, Пишчек, Сократис, Гинтер

Халфове: Кел, Гюндоган, Ройс, Мхитарян, Гроскройц, Бендер, Йожич, Кагава, Блашчиковски

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг

Контузени: Шахин, Кирх, Шмелцер, Дурм

Извън групата: Жи

Под въпрос: Блашчиковски

 

Прогноза на Gol.bg:

Турският Галатасарай посреща Борусия Дортмунд в двубой от третия кръг на груповата фаза в шампионската лига, а атмосферата на стадиона в Истанбул обещава да бъде неповторима.

Подкрепяни от фанатичните си привърженици момчетата на Чезаре Прандели преследват първата си победа в турнира през този сезон, докато Борусия вече записа две победи и може да диша по-спокойно.

"Жълто-черните" показват две лица през кампанията, печелейки безапелационни чисти победи в ШЛ и трупайки загуба след загуба в Бундеслигата. Вратарят Вайденфелер намери причината - според него съперниците в европейските турнири искат да се надиграват с Борусия и това се харесва повече на германския тим.

Гостите продължават да изпитват сериозни кадрови проблеми. Двамата леви крайни защитници Марсел Шмелцер и Ерик Дурм са контузени, като тяхното място навярно ще бъде заето от универсалния боец Кевин Гроскройц, използван най-вече в ролята му да запълва "дупки" в схемата. Нури Шахин и Оливер Кирх също пропускат мача, а под въпрос е Якуб Блашчиковски. За турците неизвестността е свързана със състоянието на Айдън Йълмаз.

Борусия няма допуснат гол в последните си три мача в Шампионската лига, постигайки голова разлика 7:0. Във всеки един от въпросните двубои тимът си свършва работата още през първото полувреме.

Двата отбора са се срещали само веднъж в Шампионската лига. Това се случи няколко месеца след като Борусия стана европейски клубен шампион. Тогава дортмундци унищожиха турците с 4:1 (с два гола на сегашния спортен директор Цорк) на свой терен, а после ги биха с 1:0 и като гости в групите на турнира.

Борусия Дортмунд е изключително непредвидим през този сезон, но силата на германския вицешампион е контраатаката и мачове срещу по-офанзивни отбори. На страната на домакините ще бъде екзалтираната им публика, затова ще заложим на равен резултат.

 

Резултат:  Галатасарай - Борусия Дортмунд  1:1

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската лига и спечели страхотни награди