Бившият нападател на Ливърпул Емил Хески смята, че "червените" ще бъдат доволни и на поражение с 0:3 при гостуването си на Реал Мадрид в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

"На Ливърпул ще му бъде много, много трудно на стадион "Сантяго Бернабеу".  Наскоро се чух с приятели, които са големи фенове на Ливърпул и те ми казаха, че ще се радват при загуба с 0:2 или 0:3. Просто не искат да бъдат унизени като Рома, която загуби с 1:7 от Байерн", започна Хески пред Goal.com.

"Точно сега феновете на Ливърпул не са уверени в своя отбор и не мисля, че Брендън Роджърс ще бъде уверен преди мача с Реал. Моите приятели са прави, според мен загуба с 0:2 или 0:3 ще е страхотен резултат за Ливърпул. А ако измъкнат равенство, това ще е най-добрият им резултат през сезона.

"Не мога да се сетя за нито един футболист на Ливърпул, който би бил титуляр в този отбор на Реал. Харесвам начина на игра на Рахим Стърлинг, но дали ще го избереш пред Кристиано Роналдо или Гарет Бейл?"

"Когато аз бях в Ливърпул, нямаше отбори, които да са на километри пред останалите, какъвто е случаят днес с Реал и Байерн. По мое време всички съперници бяха победими. Ние играхме срещу Барселона на полуфиналите за купата на УЕФА през 2001 година и не се страхувахме от тях. Победихме ги. Вярвахме, че можем да победим всеки, защото имахме играчи като Джерард, Оуен, Патрик Бергер."

"Огневата мощ на Реал е страховита, също като тази на Байерн. Но защитата на Реал е още по-солидна в сравнение с миналия сезон, а дефанзивният вал на Байерн е направо феноменален. Байерн и Реал са най-добрите отбори и един от тях ще спечели Шампионската лига, сигурен съм. Не виждам кой ще ги спре."

"Жозе Моуриньо е майстор в това да спира другите отбори, но смятам, че този сезон дори и той няма да бъде в състояние да спре тези два отбора. Особено Байерн е невероятен. Тези два тима са на съвсем различно ниво и са по-добри дори от отбора на Германия, който стана световен шампион в Бразилия. Клубните отбори имат голямо предимство пред националните тимове в наши дни. Клубният футбол е по-силен."

"Както вече казах, равенство в Мадрид ще бъде най-доброто възможно постижение за Ливърпул през сезона, но не съм сигурен, че този мач ще промени играта на тима. Според мен ще трябва да чакаме до следващия сезон, за да видим сериозно подобрение. Бях много ентусиазиран от новите покупки, но те имат нужда от време. Понякога отнема година, докато новите се впишат в отбора."

"Изглежда така, сякаш Ливърпул е направил крачка назад и няма да успее да извлече най-доброто от тях до края на кампанията. Разочароващо е, като имаме предвид колко далеч беше стигнал отборът през миналия сезон. Ливърпул няма друга опция, освен да се затвори и да дебне Реал на контраатаки. Но не виждам как ще им вкарат гол."

"Ливърпул се нуждае от Даниел Стъридж и неговото отсъствие е ужасно. Един-два гола могат да променят всичко за Марио Балотели. Ако вкарваше голове, хората нямаше да акцентират върху липсата на усилие в играта му. Няколко гола и критиките ще се изпарят", допълни Хески.