Бившият бранител на Борусия Дортмунд Юрген Колер смята, че "жълто-черните" имат реален шанс да елиминират Ювентус на осминафиналите в Шампионската лига.

"Дортмунд все още се намира в битката за спасение в Бундеслигата и приоритетът си остава първенството. Но Борусия не е казал последната си дума в Шампионската лига", каза европейският шампион от 1997 година пред списание "Кикер".

"Дортмунд има чудесен шанс да продължи на четвъртфиналите. Ювентус вече не е отбор от световна класа. Те имат Пол Погба, който е огромен талант, както бившия футболист на Леверкузен Артуро Видал. Но само толкова."

"Юве е солиден и е №1 в Италия, но тимът вече не притежава таланта, който имаше преди години. Като цяло Серия А е в преходен период. Първенството се намира назад в спортен и икономически аспект."

"Инфраструктурата в Италия е остаряла, техните млади играчи не са достатъчно ефикасни и отборите са пълни със застаряващи футболисти."

"Затова Дортмунд е фаворит срещу Ювентус, макар да не очаквам чудеса от тях. Те имат нужда от време, за да си върнат увереността в Бундеслигата", каза още Колер, който е играл 7 сезона в Борусия, четири години в Ювентус и два сезона в Байерн Мюнхен.