Бившият футболист на Барселона и Манчестър Сити Силвиньо е на мнение, че каталунците са фоворити в осминафиналния сблъсък между двата клуба в Шампионската лига.

"Шампионската лига е различна от Висшата лига и местните първенства. През миналия сезон Сити се справи добре, но през този сезон е в още по-добра форма. Занапред тимът ще става още по-добър. Сигурен съм, че те си научиха урока от миналата година", каза Силвиньо.

"Не исках Барселона и Манчестър Сити да се падат един срещу друг, защото ми се искаше да стигнат далеч в надпреварата. Всичко е възможно. И за двата тима мачовете ще бъдат тежки. Сити може да създаде проблеми, но като цяло в двата мача и с оглед домакинството си във втория, Барса е лек фаворит."

В момента бразилецът е помощник-треньор на Роберто Манчини в Интер: "Наслаждавам се на ценния опит, който трупам. Три години работих като треньор в Бразилия и после получих поканата от Роберто. Той е страхотен треньор и човек. Уча доста от него."

"Работата е като тази в Сити. Ние работим върху това да променим манталитета малко по малко, да променим начина на мислене на футболистите. Целта ни е да направим Интер силен отбор на европейската сцена, какъвто клубът традиционно е бил в миналото", добави кариоката.