Наставникът на Шалке Роберто Ди Матео изрази огромното си разочарование след отпадането на "миньорите" от Шампионската лига, въпреки сензационния подвиг в Мадрид.

Още по темата

 

Момчетата на италианеца изненадващо надиграха напълно европейския шампион Реал насред стадион "Сантяго Бернабеу" и победиха с 4:3, но отпаднаха от турнира с общ резултат 4:5.

"Моят отбор направи всичко възможно. Ние играхме с много млад тим, но се представихме добре. Да победиш в Мадрид, вкарвайки четири гола и да не можеш да се класираш напред - много е разочароващо", каза Ди Матео.

"Получи се страхотен мач за зрителите. Ние играхме много добре, но чувството е странно - едновременно сме щастливи и тъжни. Играхме силно и отпаднахме от надпреварата. Нацелихме гредата и в първия мач, както и в реванша. Нямахме късмет."

"Искам от отбора ми да играе повече футбол и точно това сторихме снощи. Целта ни е контузените футболисти да се завърнат от лазарета и да се завърнем в Шампионската лига догодина."

"Кристиано Роналдо направи разликата в първия мач и снощи. Ние направихме живота на Реал труден. Атмосферата не беше приятна за тях. Анчелоти си остава треньор от най-висока световна класа. Не им позволихме да диктуват темпото, не е лесно да играеш под напрежение", добави Ди Матео.