Треньорът на Леверкузен Роджър Шмидт бе доста разочарован, след като отборът му отпадна от Шампионската лига.

"Аспиринитe" загубиха с 1:0 гостуването си на Атлетико Мадрид и така мачът отиде в продължения при които резултатът се запази. В крайна сметка при дузпите испанците стигнаха до успех с 3:2.

"Искам да поздравя Атлетико за класирането им на 1/4-финалите. Мачът вървеше с пълна пара. Искам обаче да поздравя и моя отбор. Ние се защитавахме много добре след гола на домакините, но не трябва да се забравя, че сме млад отбор. Освен това не е лесно да оцелееш на "Висенте Калдерон, особено когато нямаш много опит", обяви той на пресконференцията след мача.

"За съжаление не бяхме достатъчно концентрирани при дузпите. Атлетико разчита много на физиката на терена и това е нещо, което донесе големи успехи на отбора им през последните години. Радвам се, че бяхме конкурентноспособни по време на този мач, защото играхме много силно и в самата среща не дадохме много възможности на домакините да ни вкарат".

"Много съм щастлив също, че не се наложи да избирам кои играчи ще бият дузпите, а видях петима доброволци и им дадох шанс. Сега ни остава да се фокусираме върху Бундеслигата и да се надяваме, че през следващия сезон отново ще сме в Шампионската лига", завърши треньорът на Леверкузен.