Лудогорец допусна шокираща загуба с 0:1 от Милсами в Разград и с единия крак вече е зад борда. Въпреки бодряшкия оптимизъм на Бруно Рибейро, шансовете на отбора му никак не са големи. Те разбира се съществуват, но вече са по-скоро теоретични отколкото реални. Според историята те дори са нулеви...

Още по темата

 

Преди фиаското на "орлите" срещу Милсами е имало точно 50 случая, в които наш тим е губил първи мач на собствен терен. И нито веднъж на реванша българите не са съумявали да покажат характер и да изиграят голям и най-важното – успешен мач, за да наваксат пасива.

От тези 50 отпадания имаше няколко, в които чудото можеше да стане, но сякаш и някаква прокоба тегнеше над нашите. Най-близо да крайният успех бе Литекс и то срещу силен противник като Панатинайкос. През 2002 година "оранжевите" паднаха с 0:1 от гърците в Ловеч. На реванша с гол на аржентинския нападател Клаудио Граф, вкараха мача в продължения. Там обаче, с човек по-малко (изгонен бе Златомир Загорчич), Литекс не издържа и домакините обърнаха резултата до 2:1, припомня "Меридиан мач".

Близо до чудо бе и Локомотив (Сф) на Стефан Грозданов срещу Рен – успех с 2:1 като гост (два гола на Саша Антунович), но загубата с 1:3 у дома натежа.

ЦСКА също бе на път да се справи срещу МТК през 2000 година. Бербатов обаче не успя, при 1:0 за "червените" в Будапеща, да вкара заветния втори гол и пропусна чисто положение. Черно море имаше шанс за подвиг срещу Щутгарт, но отново прокобата се задейства и "моряците" не съумяха. След 1:2 на "Васил Левски" в София, варненци водеха с 2:0 10 минути преди края на реванша. Тогава обаче се разигра Марио Гомес и – 2:2.

Левски пък се издъни с БАТЕ Борисов на прага на групите на Шампионска лига – 0:1 на "Герена" с изпусната дузпа на Георги Иванов-Гонзо и 1:1 в Беларус, където домакините играха с човек по-малко цяло второ полувреме.

Така Лудогорец е изправен пред тази магия, която тегне над нашите тимове, когато тръгнат да гонят дивото като гост. „Орлите" са чупили рекорди в Европа, остава да видим дали ще сложат край и една дългогодишна черна серия, която тегне над всички наши клубове.