Албанският шампион Шкендербеу ще се изправи срещу Милсами (Молдова) в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Снощи Милсами отстрани българския шампион Лудогорец след победа с 2:1 в реванша и общ резултат 3:1.

Шкендербеу (Албания) загуби като гост на Крусейдърс (Северна Ирландия) с 2:3, но след победата с 4:1 в първия мач продължава напред в турнира с общ резултат 6:4. Българският нападател Венцислав Христов влезе като резерва за гостите в последните секунди на мача, след което Шкендербеу допусна пълен обрат.

През първото полувреме голове не бяха отбелязани, но в 11-а минута Ренато Арапи от Шкендербеу получи директен червен картон и албанците останаха с 10 души на терена. В 50-а минута Стивън О'Флин откри резултата за Крусейдърс.

Албанският тим успя да направи обрат с попадения на Бернард Бериша в 69-а и на Лиридон Латифи в 77-а минута. Христов влезе в 90-ата минута на мястото на Хамди Салихи, но не успя да помогне на своя тим, който допусна две попадения в добавеното време.

Матю Сноди в 92-а и Анди Мичел в 93-а донесоха победата на домакините, които обаче отпадат от турнира. Воденият от бившия наставник на Левски Славиша Йоканович израелски първенец Макаби Тел Авив разгроми гостуващия Хибърниънс от Малта с 5:1 и се класира за третия кръг с общ резултат 6:3.

Вардар Скопие (Македония) и АПОЕЛ Никозия (Кипър) завършиха 1:1 в реванша и след 0:0 в първата среща АПОЕЛ продължава напред заради отбелязания гол на чужд терен. Линкълн (Гибралтар) загуби от Мидтиланд (Дания) с 0:2. Датчаните се класират за третия кръг с общ резултат 3:0.

Малмьо (Швеция) победи като гост Жалгирис Вилнюс с 1:0 и ще играе в следващата фаза на турнира.