Днес бе изтеглен жребият за плейофния кръг, за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Завърналият се отново в най-комерсиалния турнир тим на Манчестър Юнайтед има пред себе си сравнително лесна задача - тимът ще срещне белгийския Брюж.

Мъри Стоилов и Астана пък имат пред себе си уникална възможност да влязат в групите на турнира, след като на тима се падна АПОЕЛ Никозия от Кипър - корав, но преодолим съперник.

Валери Божинов и Иван Бандаловски с техния Партизан ще срещнат кошмара на родните грандове Левски и Литекс - БАТЕ Борисов.

Георги Миланов и ЦСКА Москва пък ще спорят срещу Спортинг Лисабон, където играе Симеон Славчев на когото обаче не се разчиташе през миналия сезон.

Екс-наставникът на Левски Славиша Йоканович има много трудна задача с неговия Макаби Тел Авив, тъй като тимът ще трябва да се пребори с швейцарския шампион Базел.

Венци Христов и Шкендербеу ще спорят с Динамо Загреб за влизане в групите, а сблъсъците Лацио - Леверкузен и Валенсия - Монако ще бъдат сред най-интересните.

По регламент нямаше как да се паднат един срещу друг отбори от Русия и Украйна и ако това бе станало щеше да има повторно теглене.

Единственият украински представител в плейофния кръг Шахтьор Донецк ще спори с Рапид Виена за влизане в групите на турнира.

Първите мачове са на 18/19 август, а реваншите седмица по-късно.

Ето и пълния жребий:

Шампионски поток
Астана (Казахстан) - АПОЕЛ Никозия (Кипър)
Шкендербеу (Албания) - Динамо Загреб (Хърватия)
Селтик (Шотландия) - Малмьо (Швеция)
Базел (Швейцария) - Макаби Тел Авив (Израел)
БАТЕ Борисов (Беларус) - Партизан (Сърбия)

Нешампионски поток
Лацио (Италия) - Байер Леверкузен (Германия)
Манчестър Юнайтед (Англия) - Брюж (Белгия)
Спортинг Лисабон (Португалия) - ЦСКА Москва (Русия)
Рапид Виена (Австрия) - Шахтьор Донецк (Украйна)
Валенсия (Испания) - Монако (Франция)