Зенит (Санкт Петербург) постигна пета поредна победа в група "Н" на Шампионската лига по футбол. Руският тим надделя над гостуващия Валенсия (Испания) с 2:0 в среща от петия кръг.

Артьом Дзюба продължи отличното си представяне в турнира и се отличи с гол и асистенция. Той вече има пет попадения в Шампионската лига.

През 17 хиляди зрители домакините откриха резултата още в 15-а минута. Дзюба подаде на границата на наказателното поле топката на Олег Шатов, който напред и спокойно я изпрати в мрежата зад Хауме Доменек.

В 74-ата минута Дзюба направи 2:0 след грешка в отбраната на испанците. 10 минути преди края на двубоя защитникът на Валенсия Рубен Весо получи червен картон за нарушение срещу Шатов.

Зенит е единственият отбор този сезон в Шампионската лига, който е спечелил всичките си пет мача в груповата фаза. Руският тим е на върха в класирането с пълен актив от 15 точки, а Валенсия е на втора позиция с 6 точки.

В другия мач от групата Олимпик Лион (Франция) е домакин на Гент (Белгия).

В група "Е" БАТЕ Борисов (Беларус) и Байер Леверкузен (Германия) завършиха 1:1.

Домакините поведоха още във втората минута, когато точен беше Михаил Гордейчук. Той преодоля защитник, стреля към вратата, а топката мина между ръцете и краката на вратаря Бернд Лено и влезе в мрежата.

Адмир Мехмеди изравни за германците в 68-а минута. Той искаше да подаде на свои съотборник, но се разписа с красив прехвърлящ удар.

Байер е с равен брой точки с втория в класирането Рома, който по-късно днес гостува на лидера Барселона. БАТЕ Борисов е на последна позиция с 4 точки.