Бившият спортен директор на Щутгарт – Фреди Бобич, предупреди Байерн Мюнхен, че с двойка централни защитници Давид Алаба и Джошуа Кимих трудно ще победи Ювентус в първия осминафинален мач между двата отбора в Шампионска лига.

Треньорът на баварците Пеп Гуардиола заложи на крайния бранител и опорния халф в сърцето на отбраната при успеха с 3:1 над Аугсбург и бившият нападател се чуди защо новото попълнение Сердар Ташчъ не е получил поне 15 минути игра, за да навлезе по-бързо в кондиция.

"В този момент новата контузия на Холгер Бадщубер е катастрофална за Байерн. В Бундеслигата Алаба и Кимих могат да играят в центъра на защитата във всеки мач, даже и с Борусия Дортмунд и няма да имат големи проблеми".

"Но в Шампионска лига Байерн играе с Ювентус с Пауло Дибала и Алваро Мората. Те са напълно друг калибър и за това не разбирам защо Гуардиола не пусна Ташчъ да поиграе поне 15 минути срещу Аугсбург", каза Бобич.

Баварците взеха централния бранител под наем от Спартак Москва в последния ден от трансферния прозорец. Турчинът обаче си счупи главата още на първата тренировка, а последният му официален мач е от миналата година.

С контузии в Байерн са още Джером Боатенг и Хави Мартинес, но добрата новина е свързана с Меди Бенатия, който вече тренира наравно със съотборниците си.

Германският колос гостува на Юве точно след една седмица, а реваншът в Германия е на 16 март.