Атлетико Мадрид пропиля доста добър шанс да победи като гост ПСВ Айндховен на "Филипс Стейдиъм" при визитата на тима в първата 1/8-финална среща от Шампионската лига между двата тима. В крайна сметка двата тима врътнаха 0:0.

Това бе и първи елиминационен мач на холандците в този турнир от сезон 2006/2007, докато пък "Дюшекчиите" до момента никога не са елиминирали тим от Холандия в директни елиминации от европейските турнири.

Гостите пропиляха няколко много добри шанса, а освен това играха с човек повече над 20 минути, след като Перейро получи втори жълт и червен картон в 67-ата минута.

По време на мача попадение на Годин бе отменено заради нарушение в атака. 

Kaто цяло качеството на футбола не бе от най-високото в тази среща и след това реми всичко ще се реши на реванша, на "Висенте Калдерон" в Мадрид.


Мадридчани започнаха изключително силно срещата и само за първите четири минути стигнаха до две опасни ситуации, като втората бе изключително интересна. Вието бе изведен чудесно от Габи и чукна топката покрай Зут, но Брума успя да изчисти в последния момент кълбото от голлинията.

Домакините пък на два пъти претендираха за дузпа през следващите няколко минути, но Даниеле Орсато логично не уважи исканията им.

През следващите минути мадридчани тотално доминираха и в 19-ата минута Коке се опита да прехвърли Зут от добра позиция, но стражът се усети и реагира адекватно.

Атлетико изцяло доминираха на терена, докато футболистите на "Филипсите" се чудеха какво да правят с топката в краката си.

В 29-ата минута Гризман излезе сам срещу вратаря, но ударът му от близка дистанция бе спасен по отличен начин от Зут, а две минути след това се стигна до напрежение наказателното поле на ПСВ и до три-четири шута към посока вратата вратата на Облак. Всички обаче бяха блокирани.

До края на полувремето темпото поспадна и в крайна сметка нямаше нищо интересно като положения до почивката.

Няколко минути след почивката Гризман и Вието направиха добра комбинация и французинът навлезе в наказателното поле, но в крайна сметка загуби равновесие и топката му бе отнета.

В 57-ата минута Вилемс центрира остро и ниско в наказателното поле на гостите и футболист на Атлетико игра с топката и я изчисти, но тя премина в много опасна близост покрай страничната греда на "Дюшекчиите". В крайна сметка не се стигна до куриозен автогол.

Няколко минути след това Годин отбеляза гол с глава, но той не бе зачетен от съдията, тъй като в ситуацията имаше нарушение. 

Следващите няколко минути изобщо не бяха интересни и темпото на игра стана бавно и мудно, а двата тима демонстрираха не особено качествен футбол. 

В 67-ата минута Перейро получи втори жълт и червен картон заради много глупаво нарушение срещу Годин. Така гостите получиха голямо предимство.

Три минути след това Зут спаси силен изстрел към вратата си, който бе отправен от Габи.

Броени секунди след това Торес пропусна страхотен шанс, след като бе намерен от Хуанфран в наказателното поле и от няколко метра стреля над напречната греда.

В 79-ата минута Торес бе намерен на добра позиция в наказателното поле, но ударът му рикошира в тялото на Брума и в крайна сметка се стигна до корнер. 

Няколко минути след това Лестиен можеше да създаде големи проблеми на Облак, но волето му от близка дистанция мина над вратата. До края нямаше попадения.

ПСВ АЙНДХОВЕН - АТЛЕТИКО МАДРИД 0:0

ПСВ: Зут, Морено, Ариас, Брума, Вилемс, Прьопер, Гуардадо (75 - Хендрикс), Ван Гинкел, Перейро, Нарсинг (66 - Исимат-Мирин), Локадия (86 - Лестиен)

АТЛЕТИКО: Облак, Годин, Луис, Савич, Хуанфран, Коке, Оливер Торес, Габи, Саул (74 - Кореа), Гризман, Вието (60 - Фернандо Торес)