Волфсбург - Гент, 1/8-финален мач-реванш на Шампионската лига. Стадион "Фолксваген Арена", 21.45 часа българско време.


Групата на Волфсбург: 
Вратари: Кастеелс, Грюн, Клингер
Защитници: Данте, Кнохе, Шефер, Аскес, Треш, Рикардо Родригес, Фелипе
Полузащитници: Арнолд, Виериня, Луис Густаво, Гилавоги, Азауи, Калиджюри, Шюрле, Дракслер
Нападател: Крузе, Енрике, Путаро, Бендтнер
Контузени: Беналио, Налдо, Бас Дост, Юнг, Сегуин

 

Прогноза на Gol.bg:

Лазаретът на Волфсбург постепенно се изпразни и германският вицешампион излиза като тежък фаворит срещу белгийците, преследвайки първо класиране във финалната осмица на Стария континент в историята си.

На белгийска земя момчетата на Дитер Хекинг изиграха невероятни 80 минути, в които имаха аванс от само три гола, след което играта им се срина и Гент дори можеше да изравни.

"Вълците" се намират в много добро моментно състояние и стабилизираха представянето си в Бундеслигата, като през уикенда пречупиха силния отбор на Борусия Мьонхенгладбах.

Големият коз на домакините се казва Юлиан Дракслер, който мушна два гола на противника в първата среща. Германският национал се намира в невероятна форма, вкарва гол след гол и беше отличен от своя треньор на пресконференцията преди мача.

Гент се е срещал два пъти с германци в евротурнирите и на два пъти печели далеч от дома (срещу Айнтрахт Франкфурт и Вердер Бремен). Срещу този Волфсбург обаче белгийците ще имат сериозни трудности, защото през този сезон "вълците" спечелиха всичките си домакински мачове в турнира.

 

Резултат:  Волфсбург - Гент 3:1