Мениджърът на Челси Гуус Хидинк остана крайно разочарован след загубата с 1:2 от ПСЖ на "Стамфорд Бридж" и от отпадането на тима, на 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. За втора поредна година парижани елиминират лондончани в тази фаза на турнира, на богатите.

Според холандския спец ключовият момент е бил контузията на Диего Коста, който бе заменен принудително в 67-ата минута, а преди това, докато бе на терена, бе най-добрият играч на домакините.

"Много съм разочарован! Показахме прекалено голям респект към противника през първите 10 минути и позволихме на ПСЖ да доминира през тях. Нашият противник е добър отбор, но ние успяхме да вземем все пак инициативата за един период от време и успяхме да създадем няколко доста добри положения за гол", обяви холандецът на пресконференцията след мача.

"Според мен решаващият момент бе в 67-ата минута, когато Диего Коста се контузи, a oсвен това пропуснахме изключително добър шанс да вкараме попадение".

"Знаехме, че Диего не е напълно здрав, но той искаше неистово да играе и в крайна сметка удовлетворихме неговото желание. Надявам се контузията му да няма някакво усложнение. Видяхте, че той успя да вкара и страхотен гол, докато бе на терена".

"Освен това не трябва да се пренебрегва факта, че нашите резерви са млади момчета, докато за ПСЖ на пейката стоеше един изключително класен и опитен играч като Кавани".

"Определено сезонът е доста труден за нас като в един момент определено се бяхме притеснили да не изпаднем. По мое мнение Челси се намира в преходен период и отборът трябва да планира внимателнo бъдещето си", каза още той.