Реал Мадрид тресна с 3:0 Волфсбург и с общ резултат 3:2 от двата мача се класира за 1/2 финал в Шампионската лига.

В герой за "кралете" отново се превърна Кристиано Роналдо, който заби хеттрик (16, 17 и 77) и сам прати Реал в следващата фаза на турнира.

Мегазвездата на мадридчани бе над всички в тази среща и спази обещанието си да донесе много шоу и радост на "белите" фенове.

Испанците се отчетоха и с две греди дело на Серхио Рамос, а освен това контролираха изцяло мача и не дадоха почти никакви шансове на гостите, които определено разочароваха.

Така Реал за шеста поредна година е полуфиналист и чака следващия си съперник по пътя към 11-та "ушата".


Срещата започна с масиран натиск на домакините, които още в началото се хвърлиха в свирепи атаки и можеха да вкарат в 6-ата минута, но Серхио Рамос с глава прати топката в горната греда на гостите.

В тези първоначални минути "вълците" от Волфсбург основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена.

Така се стигна до 16-ата минута, когато Даниел Карвахал центрира отлично отдясно в наказателното поле на германците, където защитата на гостите сгреши нелепо и Роналдо отблизо опъна мрежата за 1:0.

Само минута по-късно Роналдо отново избухна и след ъглов удар вкара с глава за 2:0. Страхотно начало на мача за "кралете", които изцяло контролираха мача в тези първоначални минути и не даваха никакъв шанс на плахите си гости, които не можеха да вържат три точни паса.

Едва в 27-ата минута "вълците" стигнаха до шанс за гол, но Луис Густаво не успя да преодолее Навас. Пет минути по-късно Дракслер се контузи нелепо и на негово място в игра се появи Макс Крузе.

Към края на полувремето Волфсбург живна и стигна до страхотни положения за гол, но последователно Луис Густаво и Шурле не успяха да вкарат.

Второто полувреме започна с атаки за Реал. В 48-ата минута Серхио Рамос се озова на чиста позиция, но стреля до гредата. Отговорът на гостите бе страховит удар на Андре Шурле, но в аут.

Последваха спокойни минути, като домакините контролираха играта, но залагаха основно на спокойни разигравания в средата на терена.

Така се стигна до 66-ата минута, когато след ъглов удар, Серхио Рамос отново с глава прати топката в гредата. Веднага след това и "вълците" имаха шанс за гол, но Данте не успя да опъне мрежата.

В 77-ата минута Роналдо отново избухна. Тогава Кристиано изпълни перфектно пряк свободен удар и прати топката в мрежата на Волфсбург за 3:0.

Последва лек натиск на гостите, но положенията бяха отново за Реал, но с пропуски се отчетоха Бензема и Хесе. До края белите укротиха "вълците", взеха си класическа победа и заслужено са на полуфинал в Шампионската лига.

Реал Мадрид - Волфсбург 3:0

Голмайстори:

1:0 Кристиано Роналдо (16)
2:0 Кристиано Роналдо (17)
3:0 Кристиано Роналдо (77)

РЕАЛ МАДРИД: Навас - Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело,Каземиро, Кроос, Модрич, Бейл, Бензема, Кристиано Роналдо  

ВОЛФСБУРГ: Беналио - Виейриня, Налдо, Данте, Р. Родригес - Луис Густаво, Гилавоги - Дракслер, Арнолд, Бруно Енрике - Шюрле

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JTb27E_sHcM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>