Финалът в Шампионска лига през новия сезон ще е между хегемоните в Германия и Италия – Байерн Мюнхен и Ювентус. Това мнение изрази бившият нападател Филипо Индзаги.

Пипо смята така заради треньора на баварците – Карло Анчелоти, с когото дълго време работи в Милан, а като довод за "бианконерите" изтъкна, че отборът е завършен и е крайно време да постигне значим успех в Европа.

"Какъв ще е финалът? Байерн – Ювентус!", отсече без да се замисля Индзаги. "Германците са много силни и Анчелоти е изключителен треньор. Байерн е много завършен отбор, който има огромна сила по крилата. Роберт Левандовски пък е един от най-силните нападатели в света, а Томас Мюлер винаги знае къде да застане", каза още Индзаги.

"Защо съперникът ще е Ювентус? Отборът има трима изключителни нападатели. Марио Манджукич е много ценен, а до него има Гонсало Игуаин и Пауло Дибала. Клубът направи много добре, че продаде Пол Погба и подсили нападението с Игуаин, халфовата линия с Миралем Пянич и защитата с Меди Бенатия".

"Торинци имат само един проблем – този път трябва да спечелят. Ще изпитват малко напрежение. Защо? Защото Шампионска лига се печели с целия отбор. Юве сега имат нападение, което притеснява опонентите им, а винаги е имал добра защита. Юве вече готов", добави легендата.