Треньорът на българския хегемон Лудогорец Георги Дерменджиев изрази увереност, че разградчани ще се представят достойно при гостуването си на английския гранд Арсенал в срещата от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

"Не ни е страх от Арсенал! Натрупахме опит в Шампионската лига и имаме самочувствие", беше категоричен българският специалист при заминаването на тима за Лондон. Тактикът показа нужното уважение към съперника, като заяви,че Арсенал се справя еднакво добре и в нападение и в защита и е един от най-добрите отбори не само в Англия, но в цяла Европа.

Това обаче няма да повлияе на желанието на Лудогорец да вземе максимума от срещата на "Емирейтс" в сряда 19 октомври. "Ние отиваме да играем футбол и също имаме много добри играчи в нападение, така че, когато имаме възможност, ще атакуваме", беше категоричен Дерменджиев. "Разбира се, че и ще се браним, когато това е необходимо", добави треньорът на Лудогорец.

Той изрази и задоволство от факта, че една от звездите на "топчиите" Тио Уолкът подходи високомерно, заявявайки, че Лудогорец се страхува от Арсенал. "Добре е за нас, че по такъв начин разсъждават. Арсенал е фаворит, може би и в групата. 20 години поред е в топ 4 на Англия, отборът всяка година играе в Шампионска лига", продължи Дерменджиев, след което каза, че само трайно контузеният Витиня пропуска големия мач.

"Колко точки? Колкото вземем...", каза с усмивка на лицето тактикът на въпрос колко точки очаква да вземе Лудогорец от двата мача с "артилеристите". Той не се притеснява от съдийска подкрепа за англичаните. "Това е един турнир на богатите. Никога не съм ги коментирал реферите. Мисля, че всичко ще бъде реално", допълни Дерменджиев, а накрая заяви, че мачът ЦСКА-София – Левски (1:1) е бил слаб.

Утрешният двубой между Арсенал и Лудогорец започва в 21.45 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.